dimecres, 4 d’abril del 2012

Pa de festa alemany


Seguint amb les receptes de pa, l'altre dia vaig fer aquest. Fàcil, boníssim i amb una presentació molt vistosa. La recepta l'he treta d'El libro del pan, com moltes altres, però veig que n'hi ha moltíssimes a la xarxa.

Ingredients:
560 g de farina de força
20 g de llevat fresc
250 ml de llet
60 g de mantega fosa
2 ous batuts
2 cullerades de sucre llustre
2 culleradetes de sal
Per pintar: un rovell d'ou i una cullerada de llet
Per decordar: llavors de lli i de rosella

Preparació

En un cassó, poseu a escalfar la llet i la mantega a foc fluix fins que s'hagi fos la mantega. Deixeu-ho refredar fins que estigui a temperatura ambient. Mentrestant, barregeu la sal i la farina en un bol. Tot seguit, quan la mantega i la llet ja no siguin calentes, afegiu-hi el sucre i el llevat esmicolat i remeneu-ho fins que es dissolguin. Feu un forat al centre de la farina i afegiu-hi els ous i la barreja de llet. Quan tingueu una massa homogènia, pasteu-la durant 10 minuts a sobre els marbres de la cuina. Suqueu un bol amb mantega i col·loqueu-hi la massa. Deixeu-la tovar durant dues hores tapada amb un drap. 

Peseu la massa i dividiu-les en 19 trossos del mateix pes. A mi m'ha pesat 988g (per tant he fet trossos de 52g). Feu boletes amb els trossets de massa tot portant les vores cap al centre perquè quedin llises (com quan es dóna forma a un pa rodó). Suqueu amb mantega un motllo rodó i col·loqueu 12 boletes a les parets, 6 boletes com a anella interior, i una al mig. Deixeu-ho reposar durant 45 minuts més. Quan passin 20 minuts ja podeu encendre el forn. 



Pinteu les boletes i decoreu-les amb llavors. Enforneu el pa a 200ºC fins que tingui un color daurat fosc (m'ha trigat uns 20 minuts amb l'opció del ventilador). Recordeu que per saber si el pa ja és cuit, ha de sonar a buit quan el colpegem amb els artells de les mans. El resultat és una pa molt gustós i fi. Perfecte per acompanyar qualsevol àpat! 

5 comentaris:

  1. Magnífic aquest pa, i molt bonic.
    Ara estic de vacances de cuinar... fins el dilluns de Pasqüa, quan m'hi torni a posar te'l copio.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Es veu deliciós i esponjós...Aviam si m´atreveixo a fer alguna cosa de pa...

    ResponElimina
  3. En vam fer un de semblant i és reboníssim!! Té una pinta espectacular!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Em sembla una obra d'art aquest pa!! i sobretot m'agrada que pots anar agafant les boletes sense tallar-lo ni destrosar-lo massa!! bona idea!! petons

    ResponElimina
  5. Té pinta de brioix, oi? Se'l veu flonjo i ja me l'imagino a la boca. Mmmm! A més, és molt bonic, ideal per regalar.

    ResponElimina